Han/hon eller hen?

På senaste tiden har det blivit mer och mer tragg om pronomet hen, ett ord som jag själv har väldigt svårt att använda och känner mig inte alls bekväm i det. 
Men det handlar inte om att jag inte respekterar dem som vill kalla sig för hen istället för hon & han, eller väljer att prata om sina barn i detta tänket. Absolut inte, alla får tycka och tänka precis vad dem vill. 
Men dock reagerar jag på att man anses som "icke vettig förälder" för att man inte är villig att kalla sitt barn hen. 
Skulle det ha någon betydelse om min vettighet för att jag kallar min flicka flicka och inte hen? Skulle det skada henne? 
Nej, jag tycker allt har blivit så överdrivet. Jag tycker barnet själv ska få välja när den är stor nog, tex. Skulle Klara en dag komma till mig och säga att hon vill bli kallad ett annat namn, pojke eller hen, javisst men då är det ju hon som säger det och fram till dess är hon min flicka, min prinsessa. Alla dagar i veckan.
Valfriheten med olika leksaker, kläder osv. Det har inget med könet att göra, Klara har full valmöjlighet mellan alla möjliga olika leksaker, och det har aldrig varit att jag tvingat henne till att leka med verkens dockor eller bilar, tycker att alla barn har rätt till den valfriheten precis som har samma rätt att klä sig hur dem vill. Dock är jag nog väldigt gammalmodig och tycker att klänningar hör hemma på flickor och inte pojkar. Men jag har samtidigt inget emot att där finns pojkar vill ha klänningar, ungefär samma som där är flickor som avskyr klönningar och skulle inte vilja ha det på sig. men vill ha är inte det samma som att föräldrarna klär på dem det när dem är 1-1,5år. För då har dem inte den möjligheten. Ungefär likadant som att säga "han/hon valde själv i affären" ja men pojk och flickavdelningen ligger inte kloss i kloss, och därför blir det mer genomskinligt att det kanske är föräldrarna som styr det. För ställer man en pojk vill flickkläderna, vid alla fina färger och mönster - javisst då hittar dem ju något dem själv väljer, men det är samtidigt föräldrarna som tagit steget att ställa pojken/flickan vid den andra avdelningen inte barnen själv. Jag är medveten om att där är många kläder som Är mer färgglada och roliga på flickavdelningen men ibland tror jag där är dem som gör det bara för att, bara för att sticka ut och skapa disskutioner. 

Jag vet att jag antagligen kommer ses som att jag trycker ner någon nu, har en del vänner som kanske rentutav hackar ner på mig. Det är absolut inte så, för precis som jag respekterar hur folk vill uppfostra sina barn, han/hon/hen osv så vill jag faktiskt ha respekten tillbaka utan att vara en dålig förälder som inte ger mitt barn en öppen framtid. 
Alla är vi olika, och aldrig någonsin ska man få känna sig dålig för att man inte har samma tycke och tänk som en annan. Det är ju att sätta en person i ett fack om något.